Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Blog & inspirace

O zdravém a chutném jídle.

Blog zdravého stravování je skvělým zdrojem informací o tom, jak se stravovat zdravě a vyváženě, aby se podpořilo zdraví a vitalita. Najdete zde recepty, tipy na přípravu chutného a zdravého jídla, proměny našich klientů a cvičící tipy od Andy.

Find out more

 

Říkáte si, proč bych proboha měl připravovat vegetariánský pokrm, když nejsem vegetarián? Na to je jednoduchá odpověď. Pestrost jídelníčku.

Kuchař Marcus Tushar Gomes

Cesta kuchaře Marcuse Tushara Gomese (M.T.G.) do Zdravého stravování, který je národností Ind, je velmi pozoruhodná. Rádi bychom vám, zákazníkům Zdravého stravování, nechali nahlédnout do zákulisí příprav krabičkového programu Vegan a představili vám hlavního kuchaře, který pro vás veganské pokrmy vaří. Malým rozhovorem jsme se ho snažili vyzpovídat.

Jsem vegetarian

Říká se, že bezmasé stravování dokáže prodloužit život, ale bohužel to ještě nikdo zatím neprokázal. Odborníci se shodují, že jednostrannost a nevyrovnaný podíl živin v jídelníčku vegetariánů není vhodný pro děti, seniory a těhotné ženy. Zato je však vědecky potvrzeno, že vegetariánství působí pozitivně v prevenci rakoviny tlustého střeva.

Mgr. Katka Šimková relax

Pro naši garantku Mgr. Kateřinu Šimkovou je důležité, aby novinky ze světa výživy byly převáděny do praxe pravdivě. Při tvorbě a kompletaci jídelníčků se musí pečlivě zohlednit, co z novinek má váhu a zda se nejedná jen o nafouknutou a nepravdivě interpretovanou informaci. Pravidelně se proto setkává s kapacitami z oboru výživy na akademické půdě. Módní vlny v oblasti výživy jsou totiž častokrát zrádné a v důsledcích nebezpečné pro naše zdraví, čehož si je Kateřina Šimková velmi dobře vědoma. S ohledem na boom nízkosacharidových diet tentokrát Mgr. Kateřina Šimková navštívila doc. Ing. Jana Pánka, CSc. z Ústavu analýzy potravin a VŠCHT Praha a požádala ho o shrnutí výhod a rizik plynoucích z držení Low Carb diet.

Bílkoviny jsou jednou ze tří základních výživových složek. Nejen v redukčním jídelníčku mají svoji nezastupitelnou roli. Ve spojení s cvičením si díky nim budujete svalovou hmotu, a naopak redukujete tuk. Bílkoviny na talíři vás i zasytí a pokud je zkombinujete se správně zvolenými sacharidy, nebudete pociťovat hlad.

Svátky jsou už za námi a vy teď možná tápete, co s nimi. Řeč není o nevhodných a nechtěných dárcích, ale o přebytečných kilech. Naše nutriční garantka Katka Šimková si na vlastní kůži prošla novým programem Protein extra, který s nechtěnými kily rychle zatočí, a podělí se s Vámi o svoji zkušenost a postřehy.

Úprava makroživin

Vánoční výzdoba ještě není ani uklizená a už se obchody plní pomůckami do fitness a sportovním oblečením. Je tu doba lednového hubnutí. Ze všech stran slyšíme „hlavně bílkoviny“ a taky nezapomenout na proteiny, důležité pro svaly a hubnutí! Pojďme se tedy podívat na zoubek všudypřítomné ketodietě. V následujících řádcích také přiblížíme, proč by měla být pouze krátkodobá a probíhat kontrolovaně pod dozorem odborníka.

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio