Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Blog & inspirace

O zdravém a chutném jídle.

Blog zdravého stravování je skvělým zdrojem informací o tom, jak se stravovat zdravě a vyváženě, aby se podpořilo zdraví a vitalita. Najdete zde recepty, tipy na přípravu chutného a zdravého jídla, proměny našich klientů a cvičící tipy od Andy.

Find out more

 
Teplé počasí a pitný režim

S blížícím se letním horkým obdobím bychom neměli zapomínat na pitný režim. Existují různá známá doporučení, která nám říkají kolik a co máme pít. To stejné platí i pro parné počasí, avšak v jiném měřítku.

Rebarborové muffiny

Reveň kadeřavá je méně známý název pro rebarboru. Zeleninu, kterou hojně pěstujeme a přidáváme do jídelníčku čím dál více.

Objevte zelené životabudiče

Saláty jsou hlavně v letním období oblíbenou součástí jídelníčku. Pokud nechcete po obědě zůstat paralyzováni dávkou horkého vývaru a svíčkové, měli byste volit lehčí a stravitelnější menu. Což saláty splňují bezvýhradně. Mají nízkou kalorickou hodnotu a současně množství vitamínů, minerálů a vlákniny.

smoothie

Probiotika jsou živé organismy obsažené v potravinách, příznivě ovlivňující naše zdraví. To se děje působením na střevní mikroflóru, kde zvyšují poměr prospěšných bakterií na úkor těch nežádoucích (patogenních). Nejznámějšími probiotiky jsou mléčné bakterie rodu Lactobacillus, Bifidobacterium a Streptococcus.

odpočinek voda
29.4.2018

Trochu uber

S čím mají dneska sportovci největší problém? ODPOČÍVAT!
Slovo odpočinek a regenerace dnes není moderní. Přehnaně se snažíme dát víc opakování, víc sérií, víc tréninků s větší zátěží a intenzitou. Překročíme určitou hranici a nic dobrého nám to už nepřinese.

Zdravé stravování ve škole

V rámci Dne pro zdraví přednášely Katka s Míšou dětem z prvního stupně Základní školy Bzenec.

Nebyla to přednáška jen tak obyčejná, ale plná scének, her a zábavy. Účastníci se dozvěděli z čeho rostou svaly, co je nejlepší výživou pro mozek a vytvořili i polysacharidový řetěz.

V hlavní roli medvědí česnek

POLÉVKA Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

INGREDIENCE

POSTUP

V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou vaříme dokud brambory nezměknou. Poté přidáme omytý, osušený a nakrájený medvědí česnek, osolíme, opepříme a vaříme další dvě minuty. Odstavíme z ohně, rozmixujeme ponorným mixérem na krém a přidáme mléko a lžíci octa. Polévku servírujeme do hlubokých talířů a zdobíme podle chuti zakysanou smetanou.

SLANÝ KOLÁČ S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

INGREDIENCE A KORPUS

POSTUP

Do mouky přidáme sůl a na malé kousky nakrájené máslo. Postupně uděláme „drobenku“, do které přidáváme po lžících ledovou vodu a vše vypracujeme do hladkého těsta. Necháme v lednici 30 minut odpočinout. Pak těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Propícháme vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů po dobu deseti minut.

 

Do mouky přidáme sůl a na malé kousky nakrájené máslo. Postupně uděláme „drobenku“, do které přidáváme po lžících ledovou vodu a vše vypracujeme do hladkého těsta. Necháme v lednici 30 minut odpočinout. Pak těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Propícháme vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů po dobu deseti minut.

slany kolac

INGREDIENCE A NÁPLŇ

 
slany kolac
 

 

POSTUP

 
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme na proužky nakrájený medvědí česnek a necháme lehce zavadnout, osolíme, opepříme. Odstavíme z ohně, přidáme riccotu a pečlivě promícháme. Do hrnku si rozklepneme tři vejce a rozšleháme vidličkou, přilijeme mléko, sůl, pepř. Do vaječné směsi strouhneme třikrát muškátový oříšek (s oříškem šetříme, aby náplň nezhořkla) a vše ještě promícháme. Náplň z česneku a ricotty rozprostřeme na korpus a zalijeme vaječnou směsí.
 
slany kolac slany kolac
Pečeme na 180 stupňů 25-30 minut. 5 minut před koncem pečení posypeme hoblinkami parmazánu a necháme dopéct.
 
slany kolac
 

PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

INGREDIENCE

 

 
pesto

POSTUP

Medvědí česnek omyjeme, osušíme a krátce mixujeme s mandlemi. Postupně přiléváme olivový olej až do té doby, kdy jsme spokojeni s konzistencí. Můžeme si pesto připravit tekutější, nebo hustější, podle našich potřeb. Nakonec přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a promícháme.

pesto

Pesto uchováváme v chladu v uzavíratelné sklenici zakápnuté olivovým olejem. Dáváme pozor, aby vždy na povrchu byla vrstva oleje. Proto pesto zakápněte vždy, když ze sklenice odeberete, trochou oleje, jinak hrozí, že vám začne plesnivět.

pesto

Proč byste měli zařadit medvědí česnek do svého jídelníčku?

medvedi cesnek

Medvědí česnek

V posledních letech s úžasem objevujeme bylinky a rostlinky, které často používaly naše babičky a jejich babičky. Na jaře, kdy nebyl dostatek zeleniny se tyto šikovné hospodyňky vydávaly jednoduše ven a hledaly vše, co se zelenalo. Dnes se vydáváme v jejich šlépějích a hledáme kopřivy, pampelišky, medvědí česnek i další bylinky.

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio