- Wide selection of catering programs
- Delivery to most places in the Czech Republic
- Nutritional consultation included
- +420 517 070 333 When can I call?
- info@zdravestravovani.cz
- My Account
-
Všechny suroviny podrtíme v mixéru do hladké konzistence.
Všechny suroviny podrtíme v mixéru do hladké konzistence.
Všechny suroviny podrtíme v mixéru do hladké konzistence.
Všechny suroviny podrtíme v mixéru do hladké konzistence.
Vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko, citronovou kůru, špetku soli, mouku s kypřicím práškem vyšleháme v těsto, jehož konzistence by měla být hustší než těsto na palačinky. Na pánvičce si rozpustíme kousek másla a vlijeme část těsta. Výška trhance by měla být cca 2 cm.
Po 1-2 minutách posypeme rozinkami a až začne trhanec lehce hnědnout, s pomocí obracečky ho obrátíme. Před servírováním na talíř pomocí dvou vidliček placku roztrháme na menší kousky, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy, ozdobíme brusinkovou chia marmeládou a jemně zaprášíme moučkovým cukrem.
Mražené brusinky necháme povolit. Následně 1/3 brusinek rozmixujeme na tekutou složku. Dáme do hrnce, povaříme na konzistenci marmelády a na poslední 2 minuty přidáme chia semínka a zbytek celých brusinek. Dosladíme dle chuti třtinovým cukrem. Trhanec s ní ozdobíme.
Trhanec s ořechy a rozinkami s brusinkovou chia marmeládou
2 bulvy řepy rozkrojíme na menší kousky a krátce povaříme. Řepu oloupeme a najemno nastrouháme. Odšťavníme strojově, nebo ručně, a získanou šťávu doplníme teplou vodou na 170 ml (ne více). Vylijeme do misky a do vody rozdrobíme droždí. Promícháme a potom zapracujeme všechny ostatní ingredience a 20 g nastrouhané řepy. Následně vypracujeme hladké pružné těsto (dle potřeby přidávejme mouku). Cílem je, aby těsto mělo velmi mírnou lepivost.
Těsto vložíme do lehce olivovým olejem vymazané misky, přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi hodinu vykynout. Poté těsto rozdělíme na 6 stejně velkých dílů a vypracujeme bochánky, které vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech. Potřeme rostlinným mlékem s kapkou oleje a posypeme mákem, nebo sezamem. Necháme ještě nejméně 30 minut kynout a dáme péct do předehřáté trouby na 230 °C po dobu asi 12 minut (po 10 minutách raději zkontrolujme, zda bulky nejsou hotové).
Po vyndání z trouby nechme bulky ještě pár minut na plechu, nakonec necháme zchladnout na pečicí mřížce (bulky se tak nezapaří).
V míse smícháme maso s kořením a vytvarujeme masové burgery (lze použít velkou kulatou formičku na linecké, nebo pokud máte přímo tvořítko na burgery). Rozpálíme pánev a burger osmažíme nejprve z jedné, a poté z druhé strany, dokud se pořádně nezatáhne. Pak ho necháme v troubě při 80 °C dojít. Maso si tak zachová svoji šťavnatost.
Upečené bulky podélně rozřízneme a na sucho orestujeme (zabrání se tak rozmáčení vnitřku housky). Na spodní díl položíme list salátu, maso, vrstvu dipu/hořčice, kolečka cibule, plátek rajčete, příp. plátky nakládané okurky a další list salátu a burger přiklopíme vrchní polovinou bulky. Pozn. pokud chceme připravit variantu tzn. cheeseburegeru, tak plátek sýra umístěme na opékané maso a pánev přikryjme poklicí. Sýr na mase krásně povolí.
Růžové hambáče nejen pro holky
Očištěnou zeleninu nakrájíme na hranolky. Do hrnce dáme olivový olej a zeleninu orestujeme do okamžiku, až začne být zelenina „pružnější“. Hranolky v této chvíli přendáme na plech a vložíme do trouby, která je rozehřátá na 180 °C a dopečeme. Hranolky tak budou křupavé, ale ne zbytečně mastné. Po vyndání z trouby trochu osolíme.
Sýr, mléko, parmazán, sůl, pepř a příp. česnek rozmixujeme. Následně vmícháme olivový olej a dochutíme citronovou šťávou.
Všechny suroviny promícháme do hladké konzistence.
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio