Recepty z krabiček
Objevte lahodná jídla z krabičkové diety. V receptech najdete inspiraci pro vyvážené, chutné
a vydatné pokrmy, které vám pomohou dosáhnout vašich fitness cílů a podpoří vaše zdraví.
Find out more
Objevte lahodná jídla z krabičkové diety. V receptech najdete inspiraci pro vyvážené, chutné
a vydatné pokrmy, které vám pomohou dosáhnout vašich fitness cílů a podpoří vaše zdraví.
Find out more
Zdravé stravování se snaží co nejvíce ve svých receptech zachovávat autenticitu zahraničních gastronomií, a tak využívá zkušeností těch nejpovolanějších. V minulosti spolupracovalo například s kuchařkou a lektorkou indického kulinářského studia Tastesutra Anchal Chopra Bhalla, laoským kuchařem Kennym Khamteum Keosouvannasanem či mexickým kuchařem Ronim Radoshem.
Nejvhodnější je příprava pomocí metody sous-vide (do varného sáčku dáme syrové stehno a ostatní ingredience, vyvákuujeme) a ve vodě necháme připravovat při konstantní teplotě (na 90 °C po dobu 3 hodin). Touto teplotou dosáhneme toho, že maso bude krásně od kosti odpadat a zůstane šťavnaté.
Stehno po stanovené době vyndáme ze sáčku (můžeme přidat polovinu jablka) a pečeme 180 °C 8 až 12 minut, aby mělo krásně křupavou kůrku. Šťávu z masa slijeme a podle potřeby použijeme buď redukovanou na zakápnutí dušeného zelí, nebo v ředěné formě třeba ke knedlíku. Pokud budeme redukovat, musíme počítat s tím, že nám vystoupí sůl (stehno v tomto případě solíme méně).
Nastrouháme nahrubo zelí, nashi nakrájíme na julienne, červenou cibuli na tenké plátky.
Husí stehno se zelným salátkem
Zelí rozkrojíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Grilujeme při střední teplotě 15 až 18 minut. Podáváme přelité dresingem s opečenou slaninou a krutony.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, orestujeme ve vlastním tuku. Výpek ze slaniny použijeme do dresinku. Smícháme šalotku, vinný ocet, hořčici a med. Postupně zašleháme olivový olej a výpek ze slaniny. Dochutíme solí a pepřem. Krutony si připravíme z pečiva nakrájeného na kostičky, které usušíme v troubě.
Husí stehno a grilované zelí s hořčičným dresinkem
Kysané zelí vymačkáme, smícháme s medem, dáme do sušičky na ovoce a sušíme přes noc. Sušeným zelím budeme následně zdobit marinovaná jablka.
Svaříme pomerančový džus na čtvrtinu, dochutíme kapkou vinného octa. Dál už nevaříme. Přidáme nakrájená jablka, marinujeme hodinu až dvě. Jablka vyndáme. Šťávu zredukujeme, přidáme cukr, trochu masového vývaru, sůl, pepř. Povařením vznikne omáčka k masu.
Husí stehno s marinovanými jablíčky a sušené zelí s medem
Do robotu dáme žloutky, med, kokos, bílý jogurt a chia semínka a důkladně promícháme. Do směsi opatrně vmícháme sníh z bílků. Těstem naplníme muffinové formy a pečeme při 170 °C přibližně 20 minut.
Ostružiny dáme do pánve, přidáme trochu vody a špetku cukru. Za stálého míchání necháme odpařit veškerou tekutinu, odstavíme.
Husí stehno a dušené červené zelí s ostružinovou marmeládou
Zelí rozkrojíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Grilujeme při střední teplotě 15 až 18 minut. Podáváme přelité dresingem s opečenou slaninou a krutony.
Na toust položíme natrhané husí maso, vymačkané kysané zelí, nakrájený sýr, přiklopíme druhým toustem, zapečeme v sendvičovači.
Toust s kysaným zelím a husím masem
Pro milovníky snídaňových kaší jsme připravili snídaňovou inspiraci. Tak krásné vstávání a dobrou chuť!
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio