- Wide selection of catering programs
- Delivery to most places in the Czech Republic
- Nutritional consultation included
- +420 517 070 333 When can I call?
- info@zdravestravovani.cz
- My Account
-
Upečeme si maso. Na oleji orestujeme cibulku, na kolečka nakrájený pórek a nadrobno pokrájené chilli papričky. Pak přidáme pokrájené žampiony. Upečené maso natrháme na vlákna a dáme do pánve spolu s rajským protlakem. Nakonec přihodíme papriky nakrájené na nudličky a restujeme na skus. Dochutíme třtinovým cukrem a solí. Podáváme s nasucho orestovaným chlebem.
Trhané maso se zeleninou
Kuřecí prso necháme vcelku, okořeníme směsí soli, pepře, adžiky a celerové nati. Upečeme s trochou oleje v troubě a poté nakrájíme na plátky.
Kamut uvaříme dle návodu. Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme s kapkou oleje na pánvi, přidáme na proužky nakrájené papriky, kukuřici a poloviny cherry rajčátek. Restujeme jen chvíli, aby zelenina zůstala na skus. Dochutíme solí a pepřem.
Na závěr promícháme kamut se zeleninou a petrželkou nasekanou nadrobno. Na kamut vrstvíme kuřecí maso a posypeme parmazánem.
Kamutový salát s kuřecím masem sypaný sýrem
Všechny suroviny smícháme kromě oleje, který přidáme až nakonec. Vypracujeme v hladké těsto. Vyválíme plát a z něj vykrajujeme kolečka v požadované velikosti placek.
Rozpálíme troubu na cca 170 °C a placky krátce pečeme. Placky by měly lehce zezlátnout. Teffové placky po zchladnutí plníme dle chuti a fantazie. Můžete vyzkoušet třeba listový salát, papriku, šunku/roastbeef, sýr a plátek broskve.
Teffové placky pro variabilní sendviče
Dýňová semínka opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout a nadrtíme na malé kousky.
Tvaroh s žervé důkladně promícháme do hladka, ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Krém namažeme na plátek sýru, posypeme semínky a zabalíme do ruličky. Podáváme se zeleninou a křehkým chlebem.
Sýrové rolky s dýňovým semínkem
Ideálně si vývar udělejte den dopředu, ať jste na druhý den připraveni. Hovězí kosti si dáme zatáhnout do trouby předehřáté na 220 °C na cca 15-20 minut. Počkáme, až jsou mírně dozlatova opečené. Mezitím si do hrnce připravíme vodu s divokým kořením. Přidáme očištěnou mrkev, petržel a celer. Pak přivedeme k varu a vložíme do vody pečené kosti. Zprudka zavaříme a poté plamen ztlumíme, aby vývar jen lehce probublával. Nakonec polévku osolíme a přidáme bylinky. Táhneme vývar minimálně 5 hodin. Pak vývar procedíme přes sítko.
Vyvařená zelenina je bez chuti (tu odevzdala vývaru), proto chceme-li mít ve vývaru zeleninu, nakrájejte novou porci mrkve, petržele a celeru a uvařte ji doměkka v osolené vodě a do vývaru dodejte uvařenou. Maso z kostí obereme a natrháme. Dle chuti můžeme do finálního vývaru dát ještě přidat ve vodě zvlášť uvařené játrové knedlíčky případně nudle.
Tažený hovězí vývar
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio