Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Inspirace na Silvestra

 

Find out more

 

Trhané maso se zeleninou

Suroviny

  • pečené maso (hovězí, vepřové, může být i králičí)
  • žampiony
  • paprika žlutá + červená
  • pórek
  • cibule
  • rajský protlak
  • chilli papričky
  • třtinový cukr a sůl nadochucení

Postup

Upečeme si maso. Na oleji orestujeme cibulku, na kolečka nakrájený pórek a nadrobno pokrájené chilli papričky. Pak přidáme pokrájené žampiony. Upečené maso natrháme na vlákna a dáme do pánve spolu s rajským protlakem. Nakonec přihodíme papriky nakrájené na nudličky a restujeme na skus. Dochutíme třtinovým cukrem a solí. Podáváme s nasucho orestovaným chlebem.

Trhané maso se zeleninou

Kamutový salát s kuřecím masem sypaný sýrem

Suroviny pro 1 porci

  • 50 g kamutu (v suchém stavu)
  • 120 g kuřecích prsou 
  • 4 g oleje (čajová lžička)
  • 20 g cibule
  • 60 g paprik (různé barvy)
  • 3 ks cherry rajčat
  • 30 g kukuřice
  • koření (sůl, pepř, adžika, celerová nať)
  • čerstvá petržel
  • 10 g parmazánu

Postup

Kuřecí prso necháme vcelku, okořeníme směsí soli, pepře, adžiky a celerové nati. Upečeme s trochou oleje v troubě a poté nakrájíme na plátky.

Kamut uvaříme dle návodu. Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme s kapkou oleje na pánvi, přidáme na proužky nakrájené papriky, kukuřici a poloviny cherry rajčátek. Restujeme jen chvíli, aby zelenina zůstala na skus. Dochutíme solí a pepřem.

Na závěr promícháme kamut se zeleninou a petrželkou nasekanou nadrobno. Na kamut vrstvíme kuřecí maso a posypeme parmazánem.

Kamutový salát s kuřecím masem sypaný sýrem

Teffové placky pro variabilní sendviče

Suroviny teffový naan

  • 220 g teffové mouky
  • 5,2 g soli
  • 0,4 g jedlé sody
  • 2,4 g cukru krystal
  • 92 ml vody
  • 1,2 g droždí
  • 1,08 g kypřicího prášku
  • 32 g měkkého tvarohu 18%
  • 22 g sušeného mléka
  • 12 ml řepkového oleje (cca polévková lžíce)

Postup

Všechny suroviny smícháme kromě oleje, který přidáme až nakonec. Vypracujeme v hladké těsto. Vyválíme plát a z něj vykrajujeme kolečka v požadované velikosti placek.

Rozpálíme troubu na cca 170 °C a placky krátce pečeme. Placky by měly lehce zezlátnout. Teffové placky po zchladnutí plníme dle chuti a fantazie. Můžete vyzkoušet třeba listový salát, papriku, šunku/roastbeef, sýr a plátek broskve.

Teffové placky pro variabilní sendviče

 

Sýrové rolky s dýňovým semínkem

Suroviny

  • 20 g 30% eidamu
  • 5 g žervé
  • 15 g tvarohu
  • 4 g dýňových semínek
  • 0,5 g pažitky
  • 40 g ledového salátu
  • sůl, pepř
  • 2 ks křehkého chleba (např. Knuspi)

Postup

Dýňová semínka opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout a nadrtíme na malé kousky.

Tvaroh s žervé důkladně promícháme do hladka, ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Krém namažeme na plátek sýru, posypeme semínky a zabalíme do ruličky. Podáváme se zeleninou a křehkým chlebem.

Sýrové rolky s dýňovým semínkem

Tažený hovězí vývar

Suroviny

  • Hovězí kosti
  • Mrkev
  • Petržel
  • Celer
  • Divoké koření
  • Bylinky jako kadeřavá petržel
  • Sůl
  • Játrové knedlíčky
  • Vlasové nudle

Postup

Ideálně si vývar udělejte den dopředu, ať jste na druhý den připraveni. Hovězí kosti si dáme zatáhnout do trouby předehřáté na 220 °C na cca 15-20 minut. Počkáme, až jsou mírně dozlatova opečené. Mezitím si do hrnce připravíme vodu s divokým kořením. Přidáme očištěnou mrkev, petržel a celer. Pak přivedeme k varu a vložíme do vody pečené kosti. Zprudka zavaříme a poté plamen ztlumíme, aby vývar jen lehce probublával. Nakonec polévku osolíme a přidáme bylinky. Táhneme vývar minimálně 5 hodin. Pak vývar procedíme přes sítko.

Vyvařená zelenina je bez chuti (tu odevzdala vývaru), proto chceme-li mít ve vývaru zeleninu, nakrájejte novou porci mrkve, petržele a celeru a uvařte ji doměkka v osolené vodě a do vývaru dodejte uvařenou. Maso z kostí obereme a natrháme. Dle chuti můžeme do finálního vývaru dát ještě přidat ve vodě zvlášť uvařené játrové knedlíčky případně nudle.

Tažený hovězí vývar

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio