Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Nový program LAKTO -

27. 09. 2016

Rozšiřujeme nabídku programů o program Lakto mínus. Jedná se o stravovací program se sníženým obsahem laktózy.

Find out more

 
Zdravé stravování - příprava pokrmů

 

V posledních letech se totiž stále častěji vyskytuje v populaci intolerance na laktózu. Zdravé stravování tak chce vyjít vstříc zdravotním potřebám svých zákazníků.

2016 10 06 banner lakto minus 720x268 CZLaktóza je mléčný cukr vyskytující se především v mléku a mléčných výrobcích. Náš jídelníček se sníženým množstvím laktózy obsahuje speciální mléčné výrobky. Zároveň je pestrý, vyvážený a splňuje potřebné nutriční parametry. Připravovaná jídla jsou vhodná jak pro klienty s intolerancí na laktózu, tak i pro klienty, kteří se z jakéhokoliv důvodu vyhýbají určitým druhům mléčných výrobků.

Jídelníček se sníženým obsahem laktózy nebude zahrnovat máslo a klasické mléčné výrobky. Při přípravě jídla budeme užívat speciální mléčné výrobky se sníženým množstvím laktózy, které jsou vhodné při dodržování bezlaktózové diety. V jídelníčku bude zdrojem laktózy klasické pečivo či křehké plátky. Její množství je však v těchto potravinách zanedbatelné.

  Objednat program LAKTO -  

Pozor: Intolerance na laktózu bývá často zaměňována s alergií na mléčnou bílkovinu.

Jídelníček není vhodný pro lidi trpící alergií na mléčnou bílkovinu. Pokud si nejste jistí, jestli je pro vás jídelníček Lakto mínus vyhovující, poraďte se se svým lékařem.

V posledních letech se čím dál častěji vyskytuje nově diagnostikovaná intolerance na laktózu (případně laktózová nesnášenlivost či deficience). Jedná se o neschopnost organismu trávit a vstřebávat mléčný cukr. Intolerance na laktózu bývá často zaměňována s alergií na mléčnou bílkovinu. „Jídelníček při laktózové intoleranci nemusí být tak striktní a určité množství laktózy v něm obsaženo být může. Jsou velké rozdíly u jednotlivých lidí, jaké množství laktózy ještě tolerují,“ vysvětluje Kateřina Šimková, naše odborná garantka.

Laktóza se přirozeně vyskytuje v mléce savců. V důsledku působení mléčných bakterií v zakysaných (fermentovaných) mléčných výrobcích dochází ke snížení laktózy o 20–30 %. Proto je u těchto výrobků její obsah nižší a někteří lidé s intolerancí laktózy je mohou konzumovat, aniž by u nich došlo ke zdravotním komplikacím. Laktóza se dále vyskytuje v másle, slaném i sladkém pečivu, v některých sušenkách, bonbonech či instantních výrobcích. 

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio