Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

How to choose a program?

Something extra

Zdravý oběd: receptové inspirace z krabiček

Nevíte, co si uvařit k obědu? Inspirujte se recepty z krabičkové diety a připravte si zdravý hlavní chod, který vám dodá energii a zasytí.

Find out more

 

Pečené kuřecí kousky v jogurtové marinádě s jáhlovou kaší a hráškem

Suroviny

  • 100 g kuřecích prsou
  • 30 g bílého jogurtu
  • 15 g 30% eidamu
  • 30 g jáhel v suchém stavu
  • 40 g sterilovaného hrášku
  • 10 g cibule
  • 100 g mrkve
  • 10 g zakysané smetany
  • řepkový olej
  • čerstvý zázvor
  • česnek
  • kari
  • sůl, pepř

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na nugety, osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko (jogurt smícháme se zakysanou smetanou, s najemno nastrouhaným sýrem, kari a malou špetkou soli) a kuřecí nugety v něm obalíme. Vyskládáme na pečicí papír a pečeme přibližně 35 minut při 170 stupních.

Jáhly důkladně propereme, spaříme horkou vodou a vaříme do měkka. Orestujeme cibulku a smícháme s jáhlami a sterilovaným hráškem. Celou směs pak dochutíme dle libosti česnekem, pepřem a solí.

Očištěnou mrkev uvaříme a rozmixujeme. Vzniklé pyré lehce ochutíme solí, pepřem a najemno nastrouhaným zázvorem.

Pečené kuřecí kousky v jogurtové marinádě s jáhlovou kaší a hráškem

Pečené kuřecí kousky v jogurtové marinádě s jáhlovou kaší a hráškem

Treska s pistáciovým pestem a pečenými batáty

Suroviny

  • 170 g batátů
  • olivový olej na pečení batátů
  • 170 g tresky
  • 14 g eidamu
  • 9 g pistácií
  • 8 g olivového oleje
  • 8 g vlašských ořechů
  • 4 g hladkolisté petržele
  • 4 g čerstvé bazalky
  • 3 g česneku
  • 1 g šťávy z citronu
  • sůl, pepř, cibule mletá sušená, bazalka sušená drhnutá, kmín drcený
  • 4 g slunečnicových semínek na dozdobení

Postup

Očištěné filety okořeníme podle chuti a zakápneme šťávou z citronu. Připravíme na páře.

Připravíme si marinádu na batáty z oleje, soli, pepře, sušené bazalky, kmínu a sušené cibulky.

Očištěné batáty předvaříme v páře. Pak krájíme na hranolky, dáme na plech s pečicím papírem, potřeme marinádou, promícháme a pečeme do zlatova.

Na pesto rozmixujeme pistácie, vlašské ořechy, petrželku, bazalku, česnek a najemno nastrouhaný sýr. Mixujeme, dokud nejsou pistácie nahrubo nasekané, pak postupně přiléváme olivový olej. Na závěr dosolíme.

Na talíř poklademe upečené filety s batáty a posypeme pokrájenou hladkolistou petrželkou. S pomocí lžíce naaranžujeme pesto, které posypeme slunečnicovými semínky.

Treska s pistáciovým pestem a pečenými batáty

Treska s pistáciovým pestem a pečenými batáty

Kuřecí roláda se sýrem a fazolkami se zlatou rýží

Suroviny

  • 140 g kuřecích prsou
  • 70 g fazolkových lusků
  • 30 g sýru gouda
  • 3 g hořčice
  • 2 g hladké mouky
  • 2 g másla
  • řepkový olej
  • masový domácí vývar
  • pepř a sůl, sušená cibule, mletá sladká mletá paprika
  • 55 g rýže basmati
  • kurkuma

Postup

Fazolky očistíme a nakrájíme na menší kousky (3-4 cm). Pak orestujeme na oleji se solí, pepřem a cibulkovým kořením. Maso očistíme a nachystáme na roládu, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme hořčicí. Na maso položíme plátek sýra a fazolky. Hezky rozprostřeme po celé ploše a zavineme do rolády. Roládu můžeme pevně svázat potravinářským provázkem. Roládu zatáhneme na pánvi ze všech stran. Pak přemístíme na plech a pečeme. V průběhu podléváme vývarem. Po upečení (odstraníme příp. provázek) roládu krájíme na plátky.

Z výpeku, másla, mouky a vývaru připravíme šťávu.

Rýži uvaříme podle návodu s kurkumou, aby získala zlato-žlutou barvu.

Kuřecí roláda se sýrem a fazolkami se zlatou rýží

Kuřecí roláda se sýrem a fazolkami se zlatou rýží

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio