Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Trochu jiné cukroví – Snídaně s Novou 10. 11. 2020

 

Find out more

 

Sněhové kuličky

Suroviny

  • 220 g rostlinného tuku
  • 60 g cukru krupice
  • 240 g špaldové mouky
  • 240 g pekanových ořechů
  • 10 g vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • moučkový cukr na obalení

Postup

Cukr s tukem vyšleháme do pěny. Postupně zapracujeme mouku a nakonec přidáme ořechy drcené nahrubo. Těsto necháme v lednici odpočinout.

Následně tvarujeme kuličky o průměru 3 cm. Pečeme na pečicím papíru na 165 °C po dobu 15 minut. Ještě teplé kuličky obalíme v moučkovém cukru, a to 2x, aby byly bílé.

Muffin s bylinkovým pestem, barevná mrkev

Válečky ze sušeného ovoce, pufované quinoi, čokolády a oříšků

Suroviny

  • 500 g datlí
  • 400 g kešu ořechů
  • 50 g pufované quinoy
  • hořká čokoláda na obalení
  • lískové ořechy na posypání

Postup

Datle s kešu pomeleme na masovém mlýnku. Vmícháme pufovanou quinou a vytvarujeme do válečků, které ponoříme do rozpuštěné hořké čokolády následně posypeme oříšky.

Válečky ze sušeného ovoce, pufované quinoi, čokolády a oříšků

Ořechy v čokoládě

Suroviny

  • Mandle hranolky
  • Pistácie
  • Směs sušeného ovoce
  • cukr krupice
  • kakaové máslo
  • bílá, mléčná a hořká čokoláda na polevu

Postup

Mandle posypeme cukrem, přidáme trochu vody, promícháme. Dáme sušit do trouby přibližně na 45 minut na 120 °C. Cukr nám nesmí zkaramelizovat.

Rozpustíme kakaové máslo při nízké teplotě (pozor – rychle se přepaluje). Směs sušeného ovoce a pistácie obalíme v kakaovém másle. Přidáme mandle s cukrem a dobře promícháme. Necháme v ledničce mírně ztuhnout (průběžně promícháváme). Nakonec rozpustíme čokoládu, směs vložíme do čokolády, promícháme. Lžičkou nabíráme a dáváme do muffinové formy, která dá směsi tvar. Necháme ztuhnout.

Ořechy v čokoládě

Bílkové bochánky se sušeným ovocem

Suroviny

  • 160 g vlašských ořechů
  • 100 g vaječného bílku
  • 100 g kandované pomerančové kůry
  • 80 g cukru krupice
  • 40 g rýžové mouky
  • rubínová čokoláda na polevu

Postup

bílků ušleháme pevný sníh. Vlašské ořechy nadrtíme nahrubo. Smícháme se sušeným ovocem, cukrem, moukou. Postupně zapracujeme sníh z bílků. Dáme do formiček a podle jejich velikosti pečeme při 170 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout.

Na závěr můžeme ještě zdobit rubínovou čokoládou (tento druh čokolády má tmavě růžovou barvu).

Bílkové bochánky se sušeným ovocem

Masarykovo cukroví

Suroviny

  • 500 g špaldové mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 350 g másla
  • 100 g žloutků
  • 300 g lískových (bez slupky), nebo pistáciových ořechů 10 g kakaa

Postup

Ořechy namočíme do vody, aby změkly. Jakmile můžeme ořech lehce překrojit nožem, scedíme. Žloutky vyšleháme s cukrem a zapracujeme máslo, mouku, kakao a ořechy. Vytvoříme 2 válce, které zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v ledničce.

Nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, které vyskládáme na pečicí papír a pečeme na 170 °C asi 10 minut než cukroví zrůžoví.

Masarykovo cukroví

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio