Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

How to choose a program?

Something extra

How to choose a program?

Something extra

Snídaně: Smažené avokádo v mandlové krustě, pastrami, křepelčí vajíčka, koriandrový a mangový dresing, nakládaná zelenina

 

Find out more

 
Smažené avokádo v mandlové krustě, pastrami, křepelčí vajíčka, koriandrový a mangový dresing, nakládaná zelenina

Snídaně: Smažené avokádo v mandlové krustě, pastrami, křepelčí vajíčka, koriandrový a mangový dresing, nakládaná zelenina

Suroviny

  • Avokádo
  • Kukuřičná mouka
  • Vejce
  • Sůl
  • Citronový pepř
  • Šťáva z limetky
  • Mandlové lupínky
  • Řepkový olej
  • Pastrami
  • Křepelčí vajíčka
  • Baby karotka
  • Baby kukuřice
  • Červená řepa
  • Tuřín
  • Ředkev
  • Vinný ocet Chardonnay
  • Koření (chilli, pepř, kmín, nové koření, česnek, případně bylinky dle chuti)
  • Čerstvé, nebo mražené mango
  • Olivový olej
  • Chilli vločky
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Čerstvý koriandr
  • Česnek

Postup

Avokádo nakrájíme a obalíme nejprve v kukuřičné mouce. Následně ve vajíčku, které rozšleháme se solí, citronovým pepřem a šťávou z limetky. Pak obalíme v nasekaných mandlových lupínkách. Smažíme na řepkovém oleji při nízké teplotě 150 °C (pro lepší kontrolu je lepší teploměr držet v oleji). Jakmile začnou chytat mandle zlatavý nádech, je hotovo (mandle nesmí zhnědnout).

Na talíř poklademe plátky pastrami, což je specialitka, která se dá koupit již připravená v obchodě. Jedná se o naložené maso, které se obalí do kořeněné krusty a následně se udí a poté ještě připravuje zpravidla v páře. Doporučujeme kupovat v prověřených obchodech. My ve Zdravém stravování si připravujeme vlastní. Inspiraci jsme získali při naší cestě do New Yorku, kde jsme ho byli ochutnat ve vyhlášeném Bistru Katz's Deli, které je v přípravě pastrami prostě nejlepší na světě.

Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a po uvaření oloupeme.

Jako přílohu můžeme podávat nakládanou zeleninu. Tu si připravíme tak, že podélně nakrájenou zeleninu jako tuřín, ředkev, či červenou řepu nebo malé mrkvičky, kukuřičky vyskládáme do uzavíratelných zavařovacích skleniček a zalijeme nálevem. Nálev připravíme z jemného vinného octu Chardonnay a vody v poměru 1:1, k němuž přidáme koření (chilli, pepř, kmín, nové koření, plátky česneku, případně bylinky dle chuti). Ke každé kombinaci zeleniny se hodí jiné bylinky – zkuste experimentovat. Opravdu doporučujeme použít zmiňovaný druh vinného octa. Je velmi jemný a na chuti to bude znát. Vaříme při nízké teplotě 70 stupňů po dobu jedné hodiny. Zelenina krásně nasaje nálev a převezme chuť koření.

Mangový dresing připravíme z čerstvého manga (lze použít mražené mango, které je zpravidla stabilnější vyzrálosti). Mango rozmixujeme s olivovým olejem, přidáme chilli vločky, sůl, pepř a dle chuti můžeme dokyselit vinným octem.

Koriandrový dresing ze zeleného koriandru připravíme tak, že rozředíme vinný ocet Chardonnay s olejem 1:1, přidáme čerstvý česnek, sůl a pepř. Rozmixováním se nám spojí jejich rozdílná struktura.

 

 

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio