Sladké recepty z našich krabiček
Přivítejte léto a připravte si podle receptů krabičkové diety Zdravého stravování sladká jídla s ovocem.
Find out more
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Přivítejte léto a připravte si podle receptů krabičkové diety Zdravého stravování sladká jídla s ovocem.
Find out more
Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Vsypeme krupičku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Hotovou kaši ještě v hrnci osladíme cukrem (1/2) a přidáme máslo.
Ovoce můžeme použít čerstvé či si připravit ovocné pyré povařením mraženého ovoce, kam na zahuštění přidáme škrob. Pyré je pak nutné krátce provařit a osladit 2:2 cukrem.
Na hotovou kaši před servírováním nastrouháme vysokoprocentní čokoládu.
Krupicová kaše s lesním ovocem a čokoládou
Žloutky vyšleháme s olejem. Přidáme agávový sirup a vanilkové aroma. Přilijeme kefír a přisypeme perníkové koření, kakao, Caro, pohankovou mouku, prášek do pečiva. Směs důkladně promícháme, a nakonec přilijeme podle potřeby mléko.
Z bílku ušleháme tuhý sníh, který přidáme až na závěr.
Výsledkem by mělo být lité, nadýchané těsto, které lijeme na plechy a pečeme při cca 180 °C/20 min v závislosti na typu trouby.
Ovoce můžeme použít čerstvé či si připravit ovocné pyré povařením mražených malin, kam na zahuštění přidáme škrob a ještě provaříme.
Na krém smícháme tvaroh s ricottou a osladíme čekankovým sirupem. Zdobit můžeme nahrubo nasekanými ořechy.
(pozn. počítáno na porci o velikosti energetické řady 7000 kJ)
Pohankové řezy s perníkovým kořením, malinami a krémem
Tvaroh prošleháme s cukrem a ricottou. Ovoce můžeme použít čerstvé či si připravit ovocné pyré povařením mražených borůvek, kam na zahuštění přidáme tapiokový škrob, a ještě krátce provaříme. Zdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.
Tvarohová ricotta s borůvkovým pyré
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio