Recepty z programu Protein+
Připravte si proteinová jídla, která vám dodají dostatek bílkovin. Zasytí vás a podpoří růst svalové hmoty a svalovou regeneraci.
Find out more
Připravte si proteinová jídla, která vám dodají dostatek bílkovin. Zasytí vás a podpoří růst svalové hmoty a svalovou regeneraci.
Find out more
Maso se peče vcelku. Kuřecí prsa okořeníme solí, pepřem, paprikou, bazalkou a pokapeme olejem. Kuřecí prsa první zatáhneme na vyšší teplotě (180 °C/3 minuty) a pak stáhneme na 120 °C, dokud nemá maso v jádru teplotu 75 °C. Maso tak bude dostatečně tepelně upravené, ale zachová si šťavnatost.
Saláty očistíme a nakrájíme na menší kousky. Hezky naskládáme do misky. Mrkev očistíme a pokrájíme na slabší kolečka a omytou okurku nakrájíme na půlkolečka. Vejce uvaříme a rozkrojíme na poloviny.
Na dip smícháme jogurt, žervé a jemně hořčici. Pak dochutíme bazalkou a oreganem. Dle potřeby přidáme sůl a pepř.
Celozrnný toust nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a necháme vysušit na křupavé krutonky.
Zeleninový salát s kuřecím masem, vejcem a bylinkovým dipem
Zmražené krevety pozvolna rozmrazte, nechejte okapat a promíchejte s marinádou. Na marinádu si připravte řepkový olej, sušený česnek, citronovou kůru a šťávu, sůl a pepř. Nechte 30 minut v lednici marinovat. Dejte vařit těstoviny dle návodu. Rozpalte pánev na 200 °C, přidejte řepkový olej a krevety zprudka osmahněte. Krevety na pánvi obracejte, aby se nespálily. Jakmile zrůžoví, vypněte plotýnku a vyrestujte na zbytkovém teplu.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nasekanou cibulku, česnek a chilli papričku. Vše společně chvíli restujte, pak přidejte drcená rajčata, sůl, pepř, petržel nakrájenou najemno a prohřejte a přidejte krevety.
Těstoviny přelijte rajčatovou směsí s krevetami, které zasypte nakrájenou petrželkou najemno a lněnými semínky.
Krevety s pikantním přelivem a celozrnnými těstovinami
Vlažné mléko smícháme s moukou a kypřicím práškem, přidáme vejce, špetku soli a necháme chvíli odpočinout. Smažíme na řepkovém oleji.
Do pánve dáme jahody, med a necháme probublat. Dochutíme lehce citronovou šťávou a 1/2 omáčky rozmixujeme dohladka, případně zahustíme tapiokovým škrobem. Zamícháme zbytek jahod, aby v omáčce zůstaly i kusy ovoce. Nakonec zamícháme nasekanou mátu.
Na krém smícháme tvaroh s ricottou a jogurtem, osladíme javorovým sirupem a ozdobíme posekanými arašídy.
Lívanečky s jahodovo-mátovou omáčkou, javorovým krémem s arašídy
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio