Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

How to choose a program?

Something extra

Recepty pro zdraví

Inspirujte se a připravte si recepty z programu Pro Zdraví. Stravujte se pestře, zdravě a chutně.

Find out more

 
Recepty pro děti zdravě a s chutí

Inspirujte se a připravte si recepty z programu Pro Zdraví. Stravujte se pestře, zdravě a chutně.

Cottage s ementálem, salátem a pečivem

Suroviny

  • 63 g sýru Cottage natural
  • 63 g farmářského chlebu
  • 21 g ementálu
  • 17 g ledového salátu
  • 14 g sýru lučina
  • 1,5 g pažitky
  • Microgreens
  • Černý pepř, Sůl

Postup

Cottage smícháme s lučinou, nastrouhaným ementálem, lehce opepříme, podle chuti dosolíme a ozdobíme posekanou pažitkou spolu s microgreens. Jako přílohu podáváme chléb a pokrájený ledový salát.

Cottage s ementálem, salátem a pečivem

Cottage s ementálem, salátem a pečivem

Hráškové rizoto s krůtími nudličkami a čedarem

Suroviny

  • 112 g chlazených krůtích prsou
  • 84 g mraženého hrášku
  • 63 g kulatozrnné rýže
  • 28 g žluté cibule
  • 14 g čedaru
  • 14 g bílého suchého vína
  • 14 g 10% smetany na vaření
  • 4,2 g másla
  • 3 g řepkového oleje
  • trocha červené feferonky dle chuti
  • černý pepř
  • celý sušený tymián
  • sladká paprika
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • mletá sušená cibule

Postup

Na pánvi orestujeme na řepkovém oleji (1,5 g) nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, opečeme, poté přidáme víno. Počkáme, dokud se víno neodpaří, zalijeme vývarem a postupně podléváme, dokud není rýže měkká. Hrášek připravíme na páře a ½ množství rozmixujeme. Zamícháme do rizota, osolíme, opepříme a přidáme tymián. Na závěr zjemníme smetanou a máslem pro docílení krémové konzistence.

Krůtí prsa ochutíme solí, mletou paprikou, sušenou cibulí a pepřem. Zatáhneme na oleji (1,5 g), tj. zprudka opečeme na vysoké teplotě po dobu cca 3 minut. Vložíme do trouby a pečeme, dokud v jádru krůtích prsou nedosáhneme 75 °C. Krůtí prsa pokrájíme na nudličky a poklademe jimi rizoto. V závěru pokrm před servírováním posypeme nastrouhaným čedarem a pokrájenou feferonkou.

Hráškové rizoto s krůtími nudličkami a čedarem

Hráškové rizoto s krůtími nudličkami a čedarem

Losos s hořčičnou omáčkou a brokolicí, špalda

Suroviny

  • 168 g lososa bez kůže
  • 63 g brokolice
  • 56 g špaldy
  • 50 g 10% smetany na vaření
  • 28 g mléka
  • 14 g žluté cibule
  • 11 g dijonské hořčice
  • 2 g pažitky
  • 1,5 g panenského olivového oleje
  • 1,4 g řepkového oleje
  • Šťáva z citronu
  • 0,7 g tapiokového škrobu
  • Kadeřavá petržel
  • Kurkuma mletá
  • Bazalka drhnutá
  • Sůl, černý pepř

Postup

Lososa zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme rybu olivovým olejem (0,5 g) a upečeme v troubě.

Na řepkovém oleji orestujeme cibulku, přidáme mléko, smetanu, sůl, pepř a hořčici a společně provaříme. Rozmixujeme a přidáme škrob a zahustíme.

Na závěr přidáme nadrobno nasekanou pažitku. Špaldu uvaříme dle návodu ve vodě s kurkumou. Ozdobíme sekanou petrželkou. Brokolici připravíme v páře a zastříkneme olivovým olejem (1 g), ochutíme solí a bazalkou.

Losos s hořčičnou omáčkou a brokolicí, špalda

Losos s hořčičnou omáčkou a brokolicí, špalda

 

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2025 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio