Recepty z krabiček: bezmasé pokrmy pro letní dny
Jídelníček nemusí být postaven výhradně na masité stravě. Připravte si lahodné bezmasé pokrmy, a ještě ze sezónních surovin.
Find out more
Jídelníček nemusí být postaven výhradně na masité stravě. Připravte si lahodné bezmasé pokrmy, a ještě ze sezónních surovin.
Find out more
Cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme. Přidáme na půlkolečka nakrájený lilek, orestujeme a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Poté orestujeme i cuketu pokrájenou na půlkolečka. Lilek na rozdíl od cukety vyžaduje delší čas úpravy. Na závěr směs posypeme kešu a podáváme s křehkým pečivem.
Cuketovo-lilková směs s kešu, rohlíček
Kuskus připravíme dle návodu a použijeme k jeho zalití zeleninový vývar. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme do zlatova na řepkovém oleji, přidáme najemno nakrájenou petrželku a zamícháme s kuskusem, dochutíme solí a pepřem.
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a papriku na větší kusy. Zeleninu dáme na plechy (každý druh zvlášť), pokapeme olivovým olejem, posypeme provensálským kořením a osolíme. Upečeme do změknutí.
Kuskus smícháme s pečenou zeleninou a posypeme strouhaným zauzeným eidamem. Nakonec kuskus zakápneme zálivkou, kterou připravíme smícháním olivového oleje, medu, tahini pasty, česneku, limetkové šťávy, soli, pepře a rozmixujeme.
Kuskus se zeleninou, uzeným sýrem a tahiny zálivkou
Předehřejeme si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propícháme vidličkou a dáme je na plechu péct do trouby přibližně na 35 minut. Po upečení dužinu rozmixujeme spolu s tahini pastou, citronovou šťávou a žervé. Dochutíme solí příp. kořením dle chuti (česnek, chilli a římský kmín).
Kedlubnové hranolky rozmístíme po obvodu talíře a dip vložíme doprostřed do servírovací mističky. Dip posypeme mikrogreens a černými sezamovými semínky.
Salsa z pečeného lilku s kedlubnovými hranolky
Zmrazené ovoce necháme rozmrazit. Následně ¼ ovoce s rozmrazenou vodou rozmixujeme dohladka. Vložíme do rozpálené pánve spolu se zbytkem ovoce vcelku a zahřejeme krátce na 75 °C. S cukrem vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu a jogurt. Tuto směs vrstvíme do skleničky s ovocným pyré. Vršek dezertu ozdobíme kešu a snítkou máty.
Mléčný dezert s jahodami a kešu ořechy
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio