Recepty z krabiček aneb jezte lehce, výživně a sezónně
Připravte si lehké a zdravé recepty s použitím sezónních surovin. Snadno stravitelná jídla vám dodají energii, budete se cítit lehce a připravíte je raz dva.
Find out more
Připravte si lehké a zdravé recepty s použitím sezónních surovin. Snadno stravitelná jídla vám dodají energii, budete se cítit lehce a připravíte je raz dva.
Find out more
Cukety nastrouhejte, osolte a nechte chvíli "vypotit" (díky soli cukety pustí vodu, kterou sceďte). Přidejte na oleji najemno pokrájenou osmahnutou cibuli, následně i ovesné vločky podle potřeby, vejce, pokrájené kapary a ochuťte solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Nechte 5 minut odležet. Pokud bude těsto moc řídké, dohustěte strouhankou. Vytvarujte malé placky, poskládejte na plech a pečte cca 25 minut na 160-170 °C.
Podávejte s dipem, který připravíte smícháním zakysané smetany s jogurtem, solí a nasekanou mátou.
Cuketky s mátovým dipem
Cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme na řepkovém oleji. Potom vmícháme cukr a ocet, necháme rozpustit, osolíme, opepříme. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud šťáva nedostane konzistenci sirupu. Toustový chléb si přeřízneme na polovinu a získáme tak 6 stejně velkých dílů. Plátky toustového chleba pomažeme žervé, které smícháme s rozdrobeným sýrem, pak na první díl dáme salát a naskládáme cibuli, a přiklopíme dalším dílem, aby nám vzniknul sendvič.
Sendvič s čerstvým sýrem a karamelizovanou cibulí, ředkvičkyi
Špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat. Cibulku nakrájíme najemno, česnek utřeme a obojí necháme zezlátnout na oleji. Následně přidáme špenát a krátce zarestujeme a směs necháme zchladnout. Z mouky, mléka, lučiny, kypřicího prášku, žloutků a sněhu z bílků připravíme řidší těsto, které ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Do hotového těsta opatrně zamícháme špenát s cibulkou a přelijeme do zapékací misky. Koláč posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dozlatova. Podáváme s omytou na kolečka pokrájenou barevnou mrkví.
Špenátový quiche s barevnou mrkví
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio