Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

How to choose a program?

Something extra

How to choose a program?

Something extra

Recepty pro energii a jarní očistu organismu

 

Find out more

 
Recepty pro energii a jarní očistu

Treska s bylinkami a cizrnou

Suroviny (1 porce)

  • 200 g tmavé tresky
  • 70 g cizrny v suchém stavu
  • 50 g cherry rajčátek
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé snítky tymiánu
  • citronová šťáva

Postup

Cizrnu si namočíme ideálně den předem, v hrnci ji zalijeme vodou a necháme alespoň 12 hodin bobtnat. Poté ji důkladně propláchneme a povaříme ji s pepřem a větvičkou tymiánu doměkka. Následně cizrnu dochutíme solí a smícháme ji s přepůlenými cherry rajčátky.

Tresku osolíme, opepříme, poklademe snítky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Rybu vaříme v páře cca 10-15 minut. Dáváme pozor, ať ji nevysušíme, ryby si poměrně dlouho drží zbytkovou vodu, a tím pádem po vyndání z páry treska trochu „dojde“.

Treska s bylinkami a cizrnou

Směs salátů se sójovými boby a dresingem

Suroviny (1 porce)

  • 60 g ledového salátu
  • 60 g salátu Lollo rosso
  • 50 g bílého jogurtu
  • 50 g čerstvé červené papriky
  • 50 g čerstvé žluté papriky
  • 45 g sójových bobů (suchý stav)
  • 40 g červeného salátu Dubáček
  • 10 g hořčice
  • 10 g černého loupaného sezamu
  • 4 g olivového oleje
  • citronová šťáva
  • med
  • pepř, sůl

Postup

Sójové boby namočíme a uvaříme do měkka. Necháme vychladit. Do misky si zatím natrháme omyté saláty a poklademe kolečky nakrájených barevných paprik. Sójové boby nasypeme na zeleninu.

Dresing si připravíme smícháním všech zbývajících surovin tj. jogurtu, oleje, hořčice, citronové šťávy, soli, pepře, medu a sezamových semínek.

Směs salátů se sójovými boby a dresingem

Ovesné duo

Suroviny (1 porce)

  • 98 g mraženého listového špenátu
  • 70 g ovsa v suchém stavu
  • 42 g mražené kukuřice
  • 21 g mraženého hrášku
  • 5,6 g loupaných konopných semínek
  • 4,2 g čerstvého česneku
  • 4,2 g čerstvé pažitky
  • 2,8 g olivového oleje
  • 0,7 g polníčku
  • uvařený zeleninový vývar
  • kari

Postup

Oves si nejdříve předem namočíme a takto necháme, dokud nám nezměkne. Následně ho budeme připravovat ve dvou barevných provedeních (kari a špenát), takže ho rozdělíme napůl. Nejdříve si nachystáme variaci s kari. Na pánev s trochou olivového oleje dáme kukuřici, lehce ji osolíme a přidáme kari na obarvení. Tuto směs zalijeme trochou zeleninového vývaru a krátce podusíme. Nakonec do kari směsi přidáme oves (1/2), vše zamícháme a znovu podlijeme vývarem, směs vaříme do odpaření vývaru.

Špenátový oves si připravíme následovně. Na pánev si dáme trochu olivového oleje a vložíme povolený zmražený špenát. Poté přidáme lehce vývar a následně hrášek. Tuto směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Následně přisypeme ke špenátu oves, vše společně promícháme a opět podlijeme vývarem, směs vaříme do odpaření vývaru. Nakonec špenátovou směs posypeme konopnými semínky a čerstvou pažitkou.

Celý pokrm si po naservírování ozdobíme polníčkem.

Ovesné duo

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio