Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Receptové inspirace ze sportovního programu Fit+

 

Find out more

 
Višňový tvaroh se špaldovými pukanci recept z programu Fit+

Pomazánka z uzeného sýra na celozrnném pečivu

Suroviny

  • 65 g celozrnného pečiva
  • 35 g pomazánkového krému
  • 28 g Lučiny
  • 14 g uzeného Eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 7 g uzeného Eidamu na ozdobu (30 % tuku v sušině)
  • 5 g polníčku
  • mletý rozmarýn
  • kmín drcený
  • pepř mletý černý

Postup

Pomazánkové máslo utřeme s pepřem a promícháme s Lučinou. Dochutíme kmínem a rozmarýnem. Uzený sýr nastrouháme najemno. Jednu část (7 g) nastrouhaného sýru si necháme na zdobení a zbytek (14 g) vmícháme do základní směsi.

Pečivo rozkrojíme, pomažeme pomazánkou a ozdobíme polníčkem.

Pomazánka z uzeného sýra na celozrnném pečivu recept programu Fit+

Pomazánka z uzeného sýra na celozrnném pečivu

Višňový tvaroh se špaldovými pukanci

Suroviny

  • 145 g odtučněného tvarohu
  • 40 g mražených příp. čerstvých višní
  • 13 g špaldových pukanců (lze i jiné cereálie)
  • 4 g čekankového sirupu
  • tapiokový škrob (lze použít kukuřičný) na případné zahuštění

Postup

Višně můžeme použít čerstvé či si připravit ovocné pyré povařením mražených, do kterého na zahuštění přidáme škrob a krátce provaříme. Ovocné pyré pak smícháme s tvarohem a čekankovým sirupem. Tvaroh podáváme se špaldovými pukanci.

Višňový tvaroh se špaldovými pukanci recept z programu Fit+

Višňový tvaroh se špaldovými pukanci

Ratatouille zelenina s fetou, quinoa s granátovým jablkem

Suroviny

  • 100 g cukety
  • 85 g červené papriky
  • 85 g zelené papriky
  • 55 g cibule
  • 40 g sýru feta
  • 20 g černé quinoy (neuvařené)
  • 20 g bílé quinoy (neuvařené)
  • 8 g granátového jablka
  • 3 g olivového oleje
  • 3 g bílého vinného octa
  • petrželka kudrnka
  • 3 g piniových ořechů
  • sůl
  • pepř mletý černý
  • provensálské bylinky
  • šťáva z citronu

Postup

Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu na kostky a opečeme na oleji. Podléváme podle potřeby trochou vody, přidáme koření a vaříme doměkka. Oříšky si lehce opečeme na sucho. Sýr feta si nakrájíme na kostky a z granátového jablka si vyloupeme jednotlivá zrníčka (granátové jablko je možné vynechat). Quinoy (oba druhy) uvaříme dle návodu. Po uvaření a scezení quinoy promícháme se zeleninovou směsí a sýrem a lehce zakápneme citronem.

Na talíři zdobíme nahrubo nasekanou petrželkou, ořechy a granátovým jablkem.

Ratatouille zelenina s fetou, quinoa s granátovým jablkem recept z programu Fit+

Ratatouille zelenina s fetou, quinoa s granátovým jablkem

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio