Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Programs for every day
with a modified menu

Sport programs

Special programs

How to choose a program?

Something extra

Receptová inspirace z krabiček: v hlavní roli chřest, ředkvičky či jahody

Nezapomeňte do jídelníčku zohledňovat sezónní a lokální potraviny. Ovoce a zelenina v plné zralosti jsou více nabité prospěšnými látkami. Je čas chřestu, ředkviček i jahod.

Find out more

 
Recepty ze sezónních ředkviček, chřestu, kapusty a jahod

Dušená kapusta s hovězími nudličkami se špaldou

Suroviny

  • 40 g špaldy v suchém stavu
  • 100 g hovězího masa
  • 110 g kapusty
  • 20 g cibule
  • 4 g řepkového oleje
  • 20 g loupaných brambor
  • 2 g čerstvého česneku
  • vývar dle potřeby
  • sůl, pepř

Postup

Špaldu uvaříme podle návodu. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou kapustu a strouhané brambory na zahuštění, podlijeme vývarem a dusíme doměkka, dochutíme solí, pepřem a česnekem.

Maso nakrájíme na nudličky, zarestujeme, ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, dle potřeby podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Vývar se postupně redukuje, hotové maso podáváme jen s trochou šťávy.

ecept_Repove_rizoto_s_jablky_a_parmazanem

Dušená kapusta s hovězími nudličkami, špalda

Overnight oats s oříškovým krémem, jahodami a kokosem

Suroviny

  • Špetka soli
  • 7 g kakaa holandského typu
  • 60 g jahod
  • 8 g cukru
  • 35 g jemných ovesných vloček
  • 1,5 g lněného semínka
  • 4 g kokosových lupínků
  • 5 g lískových ořechů
  • 7 g lískooříškového másla
  • 30 ml trvanlivého polotučné mléka

Postup

Smíchejte suché přísady ­ vločky, kakao, lněné semínko, cukr a špetku soli. Přidejte ořechové máslo, pořádně zamíchejte a uložte přes noc do lednice. Do rána se všechny chutě spojí a vločky změknou. Přidejte mléko dle potřeby na doladění konzistence. Podávejte s čerstvými jahodami a ozdobte lískovými oříšky a kokosovými lupínky.

Recept_Cesnekovo_paprikova_smes_se_sezamem

Overnight oats s oříškovým krémem, jahodami a kokosem

Losos s holandskou omáčkou a chřestem

Suroviny

  • 150 g lososa
  • 120 g zeleného chřestu
  • 150 g brambor
  • 4 g řepkového oleje
  • 33 g másla
  • 15 g žloutků
  • 3 g bílého vinného octa
  • 6 g suchého bílého vína
  • 1,5 g citronové šťávy
  • sůl, pepř, mletá paprika, sušený česnek

Postup

Lososa ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a orestujeme na troše řepkového oleje ze všech stran.

Chřest očistíme, zbavíme dřevnatých konců a blanšírujeme. Orestujeme na troše másla osolíme, lehce opepříme.

Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Ty ponoříme do směsi oleje a koření (řepkový olej, mletá paprika, sušený česnek, pepř, sůl), dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě dozlatova. Brambory se připravují nejdéle, tak jimi začneme.  

Omáčku připravíme následovně. V hrnci necháme rozpustit máslo a dáme stranou. Žloutky ve skleněné míse smícháme s lžící vody a špetkou soli. Do rendlíku dáme ocet, víno, pepř a necháme zredukovat na polovinu. Poté za stálého míchání přidáme do misky ke žloutkům a následně na vodní lázni mícháme do zhoustnutí (vyvarujme se příliš vysoké teploty, aby se nám žloutky nesrazily. Jednoduše můžeme na chvíli misku z vodní lázně odebrat, a tím snížíme teplotu působení). Stáhneme z plotny a postupně po kapkách přiléváme horké máslo, vmícháme citronovou šťávu a dochutíme solí.

Recept_dynova_polevka

Losos s holandskou omáčkou, chřestem a pečenými brambory

Bramborový salát s ředkvičkami

Suroviny

  • 150 g brambor
  • 40 g ředkviček
  • 25 g bílého jogurtu
  • 15 g majonézy
  • 5 g plnotučné hořčice
  • 2 g čerstvé pažitky
  • sůl, pepř

Postup

Brambory si nakrájíme na malé kostky a připravíme je na páře doměkka. Smícháme jogurt s majonézou a hořčicí, přidáme najemno nasekanou pažitku, sůl a pepř. Ředkvičky nakrájíme na plátky a vše opatrně smícháme.

Recept_dynova_polevka

Bramborový salát s ředkvičkami

Don't miss the most important news about Zdravé stravování

Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.

Your data is safe. Read more about our privacy policy.

 

Facebook Zdravého stravováníFacebook Zdravého stravování

+420 517 070 333Mo-Th:  8:00-17:00
Fr:       8:00-16:00
Su:       12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)

info@zdravestravovani.cz


Information about our box diet


Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio