Receptová inspirace na zdravější cukroví
Zajímá vás, jak upéct zdravější cukroví? Zamyslete se nad množstvím a druhy používaných surovin a rázem objevíte nové a chutné varianty vánočního pečiva.
Find out more
Zajímá vás, jak upéct zdravější cukroví? Zamyslete se nad množstvím a druhy používaných surovin a rázem objevíte nové a chutné varianty vánočního pečiva.
Find out more
Nejprve si v jedné misce ušleháme z bílků sníh, jakmile je dost pevný, přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání. Ve druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přisypáváme mouku, promícháme dohladka a opatrně vmícháme směs z cukru a sněhových bílků. Na plech rozložíme pečicí papír, na který lžičkou klademe malé bochánky těsta. Pokud děláme piškotů víc, můžeme pro urychlení použít cukrářský sáček bez zdobítka a těsto vytlačovat z něj. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 10 minut – podle velikosti a zkušeností s troubou.
Tmavé těsto vypracujeme z rozdrcených piškotů, třtinového cukru, kakaa, pasterizované melanže a rumu. Vzniknout nám má krásně tuhé těsto, které půjde vyválet. Světlé těsto připravíme smícháním másla, bílého cukru a kokosu. Dobře propracujeme a vzniklé těsto vložíme na půl hodiny do chladu.
Tmavé těsto vyválíme válečkem, aby mělo cca 0,5 cm na výšku. Na vyválené tmavé těsto vložíme druhé světlé těsto, tak aby pokrylo celou plochu tmavého těsta, a zamotáme do tvaru rolády. Na rozválení i na rolování je dobré použít potravinářskou folii. Těsto se nelepí na váleček a při rolování dosáhneme dokonalejšího vzhledu. Skladujeme v chladu a před podáváním krájíme ostrým nožem krásné roládky o velikosti 1,5 cm. Toto cukroví není úplně z nejzdravějších surovin, je moc dobré a stojí za trochu hřešení.
Nepečená kokosová roláda
Vlašské ořechy rozemeleme. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které vtlačíme do vymazaných formiček a pečeme na 140-160 °C, dokud rohlíčky nejsou křupavé. Vychladlé rohlíčky můžeme posypat vanilkovým cukrem.
Rýžové vanilkové rohlíčky
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Podle chuti je možné přidat i hrozinky, nebo brusinky.
Plech vyložíme pečicím papírem. Tvoříme malé bochánky. Necháme dostatečné rozestupy. Pečeme při 180 °C stupních 12 až 15 minut. Čím větší bochánek, tím více času na pečení. Když zlátnou okraje, máme hotovo. Mrkvánky necháme chladnout na plechu.
Mrkvánky
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio