Připravte si odlehčenější cukroví: pochutnáte si a nebudete mít výčitky
Nechte se inspirovat chutným vánočním cukrovím, které je připraveno v ozdravené variantě. Někdy stačí jen vyměnit surovinu za jinou, nutričně přínosnější.
Find out more
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Údaje sbírané pomocí cookies zejména spolu s využitím kontaktního či objednávkového formuláře na našem webu nám umožňují Vaši identifikaci. Proto potřebujeme souhlas pro zpracování takto získaných údajů. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat. Kliknutím na „Pouze nezbytné“ budou použity pouze cookies, které potřebujeme k provozu webu (technické cookies). Více informací.
Pouze nezbytné Podrobné nastavení Přijmout vše
Nechte se inspirovat chutným vánočním cukrovím, které je připraveno v ozdravené variantě. Někdy stačí jen vyměnit surovinu za jinou, nutričně přínosnější.
Find out more
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Odvážíme si kousky těsta o velikosti 15 – 20 gramů a tvoříme z nich kuličky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 30 minut. Po upečení necháme na plechu vychladnout.
Kardamomové bochánky
Sušené meruňky namočíme asi na 2 hodiny do vody. Na mlýnku na maso pomeleme meruňky s ořechy a instantní kávu rozmíchanou v rumu. Tvarujeme malé kuličky a obalíme je v kokosu. Dáme do papírových košíčků.
Kešu kuličky s kokosem
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, smícháme s ostatními surovinami a pečlivě vypracujeme hladké těsto. Uděláme z něj bochánek, zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice odpočinout. Rozválíme a vykrájíme vždy dvojice stejných tvarů. Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C šest až deset minut, podle typu trouby.
Na náplň si můžeme připravit domácí marmeládu, nebo linecké slepíme krémem z lískových ořechů s hořkou čokoládou.
2 kg mraženého ovoce např. maliny a lesní ovoce rozmixujte se 100 g cukru a přidejte 200 ml redukce balzamika. Tu získáme smícháním 0,5 l vína, 0,5 l balzamika a 125 g třtinového cukru. Směs svaříme na cca 0,25 l.
Špaldové linecké s citronem
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio