Inspirace z krabiček: pestrobarevná jídla
Vyzkoušejte jídla, která přinesou na váš talíř paletu barev duhy, vitaminů i prospěšných fytochemikálií.
Find out more
Vyzkoušejte jídla, která přinesou na váš talíř paletu barev duhy, vitaminů i prospěšných fytochemikálií.
Find out more
Nejdříve si připravíme směs na lososa. Olivový olej vlijeme na pánev a spolu s celým česnekem prohřejeme. Dobře promícháme. Olej přelijeme do misky, přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru a nadrobno nakrájenou hladkolistou petrželku a tymián. Směs dobře promícháme. Lososa si očistíme a připravenou směsí jej potřeme. Poté lososa osolíme a opepříme. Na pánev dáme kousek másla a lososa z každé strany opečeme.
Batáty zbavíme slupky a krájíme na plátky. Batáty zakápneme olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Směs dobře promícháme a přesuneme na plech s pečicím papírem. Pečeme na 180 °C zhruba 30-45 minut.
Losos s pečenými batáty, zelí z červené řepy
Všechny suroviny rozmixujte do hladka. Servírujte v pěkné sklenici s barevnou slámkou. Vršek můžete ozdobit lesním ovocem, jako jsou borůvky, maliny, ostružiny či jedlým kvítím.
Borůvkové smoothie
Na páře si připravíme sójové mladé boby a dlouhé zelené fazolky.
Česnek si nakrájíme na jemné plátky. V kastrolku rozehřejeme rýžové víno a cukr, přidáme česnek a odpaříme. Jakmile bude tekutina pryč, přidáme trošku řepkového oleje a lehce vysmažíme.
Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme drcené chilli vločky a zázvor nakrájený na jemné proužky a lehce orestujeme. Pak přidáme proužky papriky a blanšírované fazolky, osolíme a zakápneme omáčkou ketjap-manis a rybí omáčkou.
Jakmile máme zarestované, přidáme na páře povolený a vymačkaný špenát (nebo optimálně čerstvý baby špenát) a spojíme dohromady. Posypeme zelenými boby a je hotovo.
Na konci vše promícháme s uvařenými těstovinami, dáme na talíř a zdobíme chilli papričkami, česnekem a sezamem.
Recept Těstovinový salát se špenátem a sójovými boby
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio